Idén om det passionerade livet

För mig kommer idéer lätt, men att fullfölja och sätta planer i verket är svårare. Antar att det här på något sätt är det vanliga, svårigheten med att gå i mål med en idé.

Att tänka och känna att något är en bra väg att vandra är inte svårt, i ens eget huvud så är ju allt möjligt. För mig är idén om passiva inkomster långt ifrån ny, under hela mitt vuxna liv så har det funnits där som en tanke. Allt från att skriva böcker (men om vad?!) till att starta boxshippingbolag, odla marijuana eller starta youtubekanaler.

Jag fastnar lätt i ett för stort tänkande. Ett tänkande där stora slutmål är klart och tydligt, hela vägen kan vara utstakad i mitt sinne. Men sen börjar mitt huvud leta utmaningar som jag inte kommer att klara. I mitt inre så ställs frågor som jag inte har svaret på och där någonstans tappas tråden.

Huvudet lägger käppar i hjulen och innan ett första steg ens är taget så snubblar jag och faller baklänges. Där sitter jag sen och blickar fram över en väg som känns omöjlig. Rädslan för att inte hitta svaren och därmed misslyckas blir större än den möjliga känslan som kan uppnås vid ett lyckat utfall. Vägen börjar sällan vandras och när inte ens första steget är taget, hur ska idén då tas hela vägen i mål?

Ibland så övervinner jag rädslan och får igång ett projekt som i någon mening går i mål. Skillnaden är alltid passionen för det jag vill göra. Än så länge har jag inte skrivit någon bok och inget boxshippingbolag har startats.

Däremot så levde jag en kortare period i min ungdom på att odla och sälja marijuana så länge gräset alltid var grönare i nästa joint. När paranoian tog över efter år av dimmigt leverne så var det inte så roligt längre. Har även levt på poker när känslan av att grinda ner $0.5-1 No Limit Hold’em bord var det bästa jag visste. Men när pokerspelandet till slut bara var ett sätt att jaga hyra, undvika förluster och stänga in mig i ett rum där jag spelade CS 1.6 så var charmen borta. Jag har drivit en Youtubekanal där ämnena som behandlades var det viktigaste i mitt liv. Youtubekanalen är det mest påfrestande och svåra jag gjort men också det som gav mest kickar och glädje. Kanalen drar fortfarande in 300-1000:- i månaden och är i dagsläget faktiskt just en passiv inkomst då jag inte uppdaterat den på över 2 års tid.

Lärdomen från idéerna som gick i mål är att även om jag lyckas med det jag tar mig för så räcker inte det. Mår jag inte bra i längden medan jag tjänar pengarna så är det inte värt det. Det är en balansgång som i någon mån känns så svår att den går tillbaka till ruta ett i det här blogginlägget. Det finns en idé om hur jag vill leva, men när jag tänker på hur många gånger jag behöver testa fotfästet varje steg så undrar jag om jag någonsin hittar rätt.

Under tiden jag söker efter det som kommer att bli rätt för mig så fortsätter jag att bygga utdelningsportföljen och följa mina passioner. Det är inte svaret på allt men jag vet att i det långa loppet vill jag kunna kontrollera en så stor del av min tid som möjligt. Det här är den rätta vägen för just den delen av livet precis nu. Det skapar ett möjligt utrymme i framtiden som gör det möjligt att lyckas leva bland passioner som inte övergår till tvång.

Någon gång så kommer jag att ta en tidig pension och leva till ännu större del omkring mina passioner. Fram tills den dagen försöker jag övervinna så många rädslor jag kan för att ta så många idéer som möjligt i mål. Passionen driver mig framåt och det är räddningen i mitt formande av ett liv som drivs av skapande. Kanske kommer det stå “Värdeskapandet gjorde mig fri att leva på passioner” när jag lämnar denna värld?

// Med hopp om En Tidig Pension

Leave a Reply