Mot ett mer framåtlutat 2020!

När jag började investera via Avanza 2016 så var det genom att investera i Bitcoin-certifikat och framförallt med månadssparande i fonden Avanza Zero. Ju längre tiden har gått så har jag investerat mer och mer i enskilda aktier. Under vägen så har fonden varit som en bekväm krockkudde som stabiliserar mitt innehav. Det har helt enkelt agerat som en faktor gentemot mitt risktagande medan jag lär mig mer och mer om börsen.

Mot slutet av det här året så har jag lagt om mitt automatiska fondsparande till Spiltan Investmentbolag. När jag har hittat intressanta bolag med utdelning att gå in i så har jag även valt att sälja av innehav från min krockkudde. Tanken är trots allt att bygga en pengamaskin med hjälp av utdelningsaktier.

Om jag tror på min egen idé så kommer det gälla att släppa stödhjulen förr eller senare, ett första steg kommer bli att bit för bit sälja av Avanza Zero under 2020 för att investera i utdelande innehav. Handbromsen behöver släppas upp för att fullt ut gå in i min egen filosofi.

Årets utdelningar kommer att landa på ganska precis 4500:-, jag är väldigt nöjd med det här som ett första år i utdelningskarusellen. Utdelningsmängden går att att översätta till ungefär 1 veckas arbetsinkomst. Jag funderar nu som mest på var jag ska lägga ribban för målbilden 2020 när det kommer till utdelningar. I det långa loppet så vill jag få in minst 52 gånger så mycket på ett år för att kunna kliva av ekorrhjulet.

Det kan vara dags att lägga en faktiskt målbild för 2040 och börja sätta upp delmål år för år. Det långsiktiga är trots allt att inte behöva jobba heltid hela vägen till pensionen. En del i att nå slutmålet blir ett mer framåtlutat 2020 där jag går in fullt ut i utdelningsaktier.

Med en önskan om goda investeringar
//En Tidig Pension

Leave a Reply