Kindred Utdelning och Avanza Zero sälj

Börsdagen började härligt, redan 8:30 så trillade en utdelning på 423,33:- in på kontot från Kindred. Utdelningen var härlig, mina -30% sen köp är desto mindre härlig. Men – jag köpte för att jag ansåg att direktavkastningen var attraktiv och nu belönades jag för det. Kindred kommer ligga länge i portföljen och inom sinom tid kommer jag troligtvis fylla på där också.

Men för nu så blir det inget köp för utdelningen, jag behöver mer utrymme i krediten på Avanza. Jag ligger för nära toppen av mitt 0% på superlånet och vill ha marginaler ifall börsen går ner.

Senare under dagen så tog jag ett beslut som växt fram senaste veckan, 18% av Avanza Zero såldes av. Jag har gluttat en vecka på Sampo och kursen är alldeles för attraktiv för att jag ska hålla mig borta. Sampo kommer att sänka utdelningen nästa år enligt dem själva till någonstans i spannet 2,1-2,3 euro. Blir det så lågt som 2,1 så är det fortfarande med dagens kurs fortfarande över 5% i direktavkastning. Inte dåligt för ett sånt kvalitetsbolag!

Med Sampo i KF-portföljen så kommer jag även att kvalificera mig för superräntan och kan då höja upp hävstången och låna till 0% även där. Jag känner mig trygg i den typen av belåning och känner att det är en risk jag är villig att ta för att öka på byggandet av snöbollen.

12 000 ska gå in i Sampoköpet, det blir en bra första post. Jag gillar att gå in ordentligt när jag tar en position i en aktie. Med den summan som köp så kommer det att ge 600:- i avkastning nästa år, eventuellt mer. Det hela beror såklart på vart utdelningen i slutändan hamnar, plus hur valutorna står sig mot varandra då utdelningen är i euro.

Äger du Sampo? När köpte du i så fall senast och skulle du kunna tänka dig att fylla på?

Leave a Reply